Poniższe przykładowe menu jest tylko propozycją kompozycji dań. Jadłospisy układamy indywidualnie, zarówno pod kątem proporcji składników odżywczych, wartości energetycznej jak i preferencji smakowych. Mogą Państwo w wywiadzie żywieniowym zaznaczyć produkty czy całe dania, których nie chcieliby otrzymywać w swoich zestawach. Dopasowujemy diety również pod kątem indywidualnych potrzeb i zaleceń żywieniowych.

ŚNIADANIE – Placki z mąki kasztanowo-orzechowej z owocami, sos cynamonowy PRZEKĄSKA – Smoothie z awokado, jabłka i ogórka z mlekiem kokosowym OBIAD – Polędwiczka wieprzowa w pesto z rukoli z puree pietruszkowo-selerowym PRZEKĄSKA – Jogurtowa panna cotta z zielona herbatą KOLACJA – Sałatka z marynowanego buraka i soczewicy z roszponką i pestkami dyni Poniedziałek
ŚNIADANIE – Placki z mąki kasztanowo-orzechowej z owocami, sos cynamonowy
PRZEKĄSKA – Smoothie z awokado, jabłka i ogórka z mlekiem kokosowym
OBIAD – Polędwiczka wieprzowa w pesto z rukoli z puree pietruszkowo-selerowym
PRZEKĄSKA – Jogurtowa panna cotta z zielona herbatą
KOLACJA – Sałatka z marynowanego buraka i soczewicy z roszponką i pestkami dyni
Wtorek
ŚNIADANIE – Roladki z pełnoziarnistej tortilli z omletem i szynką
PRZEKĄSKA– Sałatka z indykiem, kapustą pak choi i pomidorkami koktajlowymi, sos curry
OBIAD – Łosoś z pieca z risotto z pieczarkowym risotto
PRZEKĄSKA – Czekoladowe ciasto z fasoli
KOLACJA– Zupa krem z zielonego groszku z musem z suszonych pomidorów i pestkami słonecznika
Przykładwe menu catering dietetyczny
Zdjęcie catering dietetyczny Środa
ŚNIADANIE – Owsianka na mleku migdałowo-ryżowym z bananem i orzechami nerkowca
PRZEKĄSKA – Paski warzywne w nori z dipem ziołowym
OBIAD – Makaron pełnoziarnisty z pesto z liści rzodkiewki i serem brie light
PRZEKĄSKA – Sałatka owocowa z jagodami goji i siemieniem lnianym
KOLACJA – Zupa kokosowa z krewetkami
Czwartek
ŚNIADANIE – Pełnoziarnisty tort naleśnikowy z kremem serowo-figowym
PRZEKĄSKA – Gazpacho z oliwkami
OBIAD – Plastry indyka w sosie śliwkowym z zapiekanką z kaszy jaglanej i ziemniaków
PRZEKĄSKA – Migdałowy pudding chia z sosem wiśniowym
KOLACJA – Roladki z grillowanego bakłażana nadziewane serem feta, mix warzyw z sosem vinegrette
śniadanie, obiad, kolacja i 2 przekąski
Piątek
ŚNIADANIE – Pasta jajeczna z anchois, pieczywo żytnie
PRZEKĄSKA – Jogurt z otrębami owsianymi przekładany musem malinowym
OBIAD – Miruna z pieca w panierce z sezamu na szpinakowym kaszotto ze skórką pomarańczy
PRZEKĄSKA – Kule musli
KOLACJA – Sałatka z czarną fasolą i kozim serem
Sobota
ŚNIADANIE – Roladki z szynki drobiowej nadziewane pastą z groszku i suszonych pomidorów, pieczywo
PRZEKĄSKA – Cytrusowa sałatka owocowa
OBIAD – Tagiatelle szpinakowe w sosie z pieczarkowym z łososiem i warzywami
PRZEKĄSKA – Śliwkowe tiramisu
KOLACJA – Sałatka z kurczakiem, marynowanym imbirem i orzeszkami ziemnymi
Niedziela
ŚNIADANIE – Koszyczki z mini omletów z owocami, sos jogurtowy
PRZEKĄSKA – Sałatka z szynką parmeńską, sos pesto
OBIAD – Drobiowe chili con carne z kaszą pęczak
PRZEKĄSKA – Pełnoziarnista szarlotka z orzechami
KOLACJA – Krem z białych warzyw ze szpinakiem i serem pleśniowym

Powyższe przykładowe menu prezentuje zestawy dań w okresie tygodnia. W praktyce menu się nie powtarza, bazujemy na produktach sezonowych oraz staramy się urozmaicać przygotowywane dania. W trakcie zamówieni można odwoływać i zawieszać dostawy zawsze zachowując 2 dni robocze wyprzedzenia przed planowanym wstrzymaniem i rozpoczęciem dostaw. Zapraszamy do składania zamówień na dowolną ilość dni.